Серед корисних речовин, які можуть зберегти вашу молодість надовго, є вітаміни С, Е, бета-каротин, мінерали селен, марганець, глутатіон, кофермент Q10, ліпоєва кислота, флавоноїди, фітоестрогени та інші. Тому варто дізнатися, у якій їжі їх шукати.

Варто прочитати: Бакучіол – новий ретинол: що варто знати про антивіковий засіб для чутливої шкіри

30 продуктів, які збережуть молодість

Варто зазначити, що існують як природні, так і штучні джерела антиоксидантів. Наталія Самойленко наводить приклад: "Чашка свіжої полуниці містить близько 80 міліграмів вітаміну С – поживної речовини, що має антиоксидантну активність. Однак добавка, що містить 500 міліграмів С, не містить рослинних хімічних сполук (поліфенолів) – які надають організму більшу кратність захисних сил". Тому добірка поживних речовин з антиоксидантною активністю та продуктів, у яких вони містяться, стане вам у нагоді.

  • Вітамін С: броколі, брюссельська капуста, диня, цвітна капуста, грейпфрут, листова зелень, ківі, лимон, апельсин, папайя, полуниця, батат, помідори, перець різного кольору.
  • Вітамін Е: мигдаль, авокадо, мангольд, листова зелень, арахіс, червоний перець, шпинат, насіння соняшника.
  • Каратиноїди: абрикоси, спаржа, буряк, броколі, диня, морква, болгарський перець, капуста, манго, апельсини, персики, грейпфрут, гарбуз, кабачки, шпинат, батат, мандарини, помідори та кавун.
  • Селен: бразильські горіхи, риба, молюски, яловичина, птиця, ячмінь, коричневий рис.
  • Цинк: яловичина, птиця, устриці, креветки, кунжут, насіння гарбуза, нут, сочевиця, кеш’ю, збагачені злаки.
  • Фенольні сполуки. Серед них виділяються: кверцетин (яблука, червоне вино, цибуля), катехіни (чай, какао, ягоди), ресвератрол (червоне та біле вино, виноград, арахіс, ягоди), кумарова кислота (спеції, ягоди), антоціани (чорниця, полуниця).

У прагненні зберегти красу і молодість надовго дехто може вдаватися до медикаментозних рішень, але природніх пропозицій також існує чимало. Чому б не спробувати спочатку взяти від них максимум?